top of page

Lessons learned in logistieke marketing

De pandemie heeft zeker een invloed gehad op het bewustzijn van logistieke organisaties om ook online zichtbaar te zijn en via deze kanalen leads te kunnen genereren. Om dit te realiseren moet er een goede marketing- en contentstrategie zijn, maar bovenal het geloof in de mogelijkheden online. Niet zelden krijgen wij bij MLM Promotions de opmerking: “Klanten gaan zich echt niet melden via de website. Dat is netwerken, via-via, elkaar gunnen.” Tuurlijk, snappen wij! Maar de afgelopen 2 jaar hebben we het tegendeel bewezen. Iedere klant van ons krijgt wekelijks meerdere leads binnen via de website. Ja, ook de transportbedrijven. En ja, ook de transportbedrijven die zich heel specifiek focussen op bepaalde goederen of gebieden. Lees hier wat een logistiek marketing- en communicatiebureau zou kunnen betekenen.


Een goede marketingstrategie bepalen kan ieder marketing en/of communicatiebureau, maar een effectieve marketingstrategie bepalen is iets heel anders. Als je werkt met een logistiek marketingbureau, dan maak je gebruik van kennis en kunde en kun je direct bewezen effectieve methodes toepassen. Hieronder wordt een kort overzicht gegeven van een aantal ‘lessons learned’ die jij als logistieke organisatie direct kunt toepassen. Allereerst een aantal afwegingen voordat de tips kunnen worden toegepast.


  • Bepaal waarom je online marketingtools wilt inzetten. Is het doel zichtbaarheid of is het doel om er direct leads uit te halen?

  • Om zoveel mogelijk leads te generen, is het belangrijk om eerst het budget te bepalen.

  • Als je werkt met een beperkt budget en op korte termijn resultaten wil behalen, is het inzetten van Google Ads een aanrader om zoveel mogelijk leads te verzamelen met een beperkt budget.

  • Ga je voor een lange termijnstrategie, dan kun je Google Ads combineren met een goede contentstrategie voor social media én Google.


Om Google Ads succesvol in te zetten, is het belangrijk om de volgende tips te volgen die bewezen resultaat geven.


  • Kies een aantal zoekwoorden via de zoekwoordenplanner, maar kies er niet meer dan 15.

  • Als je adverteert in een specifiek gebied vergeet dan niet bij ‘locatie-opties’ geïnteresseerden in het gebied uit te zetten. Alleen dan krijg je ook echt bezoekers die fysiek in dat gebied aanwezig zijn.

  • Zorg ervoor dat de landingspagina en de advertentie goed met elkaar overeenkomen

  • Stel altijd conversies in om de directe output te kunnen meten.

  • Bepaal na een maand de juiste biedstrategie en start nooit direct met ‘conversies maximaliseren’


Ben jij een ondernemer in de logistieke of transportsector? En kennen wij elkaar nog niet? Wil je ook resultaat halen met jouw online marketingstrategie? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken. Neem nu contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar wat wij voor jou kunnen betekenen.

Comments


bottom of page